Befejeződött a szüret

2019.11.22

Sok körülmény szerencsés összhangjának köszönhetően termőhelyeinken a tervezett időben, október végén befejeződött a szüret. A jól szervezett munka, a kedvező időjárás, a hatásos növényvédelem és a jól eltervezett szüreti időpont a szó szoros értelmében meghozta gyümölcsét. Csicsai Frigyes szőlész azt mondta, a legtöbb szőlő betakarításával már korábban végeztek. Az azt követő 10-12 napos leállásra a késői fajtáknál volt szükség. A hárslevelű és a szürkebarát tökéletes cukorfokának eléréséhez kellett még egy szűk két hetes érési idő, a napsütés, ami szerencsére meg is adatott. Azóta pedig már elkezdődött a lombhullatás, és érkeznek a fagyok, a szőlészek a jövő évi termést készítik elő.
Az eddigi tapasztalatok alapján jó közepes év lesz az idei. Sem rekordtermés, se kimagasló minőségi értéket nem fedeztek fel, valószínűleg nem jegyzik majd különleges évjáratként a 2019-es évet. Bár a dűlőszelektált tételek feldolgozása még hátravan, és azok várható minőségéről egy-két hónap múlva lehet biztosabb képet kapni.
Sok tényező komplex összhatása a jó szüret, de – mint mindig - elsősorban is a növényt, a szépen termő szőlőt illeti a köszönet.

Befejeződött a szüret

« Ugrás a hír listához

További híreink

Meghódítottuk Szegedet

Meghódítottuk Szegedet

2020.01.22

Kamocsay Ákos korábbi, Szegeden tartott borestje is hozzájárult a Hilltop boroknak az 5. BorDay-en elért sikeréhez. Annak az emlékezetes borvacsorának a résztvevői, de borainkat még nem ismerő fiatalok is szép számmal látogatták meg standunkat a Hungi Vigadó termében január 18-án.

tovább »

Gazdasági adminisztrátor munkatársat keres a Hilltop

Gazdasági adminisztrátor munkatársat keres a Hilltop

2020.01.17

Profi vagy az adminisztrációban és talpraesetten kommunikálsz? Gyere hozzánk gazdasági adminisztrátornak!

tovább »

SZŐLÉSZETI BRIGÁDVEZETŐ állás - Neszmély

SZŐLÉSZETI BRIGÁDVEZETŐ állás - Neszmély

2020.01.17

SZŐLÉSZETI BRIGÁDVEZETŐ munkatársat keresünk, akinek feladatai lesznek: Kézi, és gépi munkafolyamatok irányítása 20-30 fős brigádok felügyelete, a minőségi munka megkövetelése Munkavállalók betanítása az egyes munkafolyamatokra...

tovább »