Borászati technológia fejlesztése

2018.10.23

„Borászati technológia fejlesztése a Hilltop Neszmély Zrt-nél.”

A Hilltop Neszmély Szőlészeti Borászati Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. neszmélyi telephelyén, borászati technológiai fejlesztést valósít meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 65 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Hilltop Neszmély Zrt. jogelődje 1990. december hónapban alakult, mint magántulajdonú Kft. 1995. július 1-én a vállalkozás átalakult, azóta is a jelenlegi formájában működik, mint zártkibocsátású részvénytársaság. A társaság szőlőtermesztési és bortermelési tevékenységet végez, melyhez 28 éves tapasztalattal, saját gépparkkal és szak- valamint kisegítő személyzettel rendelkezik.

A projekt keretében a társaság új eszközök beszerzését, meglévő eszközök korszerűsítését és informatikai fejlesztést valósít meg, aminek célja elsősorban a termelés hatékonyságának javítása, energia megtakarítás és jelentős kapacitásbővítés.

A technológiai fejlesztés során, beszerzésre kerül 1db BIB töltőgép, melynek köszönhetően, a termelés hatékonyan, biztonságosan tud működni, 1db Palackozó gépsor, mely 2.500-4.000 palack/óra teljesítményre képes, ezáltal nő a társaság termelési biztonsága, 1db E-Flot 25 Flotációs berendezés, mely segítéségével a must előtisztításra kerül, így a tisztított must lehűtéséhez kevesebb energiára van szükség. Az informatikai fejlesztés során, beszerzésre kerül 4db Windows számítógép, 1db Toronyszerver, 4 Microsoft Office 2016 Home Business szoftver, 1db OEM Windows 2016 standard licenccsomag, 1db Lenovo E 580 notebook, 1db Lenovo Ipad V510, 1db MACBOOK Pro 15", 1db Dell EMC PowerEdge R 740 rack szerver, 9db Acer monitor, 5db MAC Office 2016 szoftver, melyek a vevőszolgálati, raktározási, számlázási és gyártási rendszerek megfelelő működtetéséhez szükségesek. A projekt keretében a társaság, termeléshez használt hűtőrendszere, illetve vízkezelő rendszere is korszerűsítésre kerül.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 65 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.hilltop.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Storcz Judit

Elérhetőségeink: telefonszámunk: 06 34 550 450, e-mail címünk: info@hilltop.hu
Pályázati felhívás neve, kódszáma:  Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása felhíváshoz   VP3-4.2.2-16
A projekt azonosítószáma: 1851544785
Befejezés várható időpontja: 2019.11.29.; Támogatás aránya: 49,9%A támogatás összege: 65 309 882,- Ft
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap

Borászati technológia fejlesztése

« Ugrás a hír listához

További híreink

Munkát ad a Hilltop a járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek

Munkát ad a Hilltop a járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek

2020.03.30

Mindig fontos volt számunkra a társadalmi felelősségvállalás. Most is saját eszközeinkkel segítünk a rendkívüli helyzetben.

tovább »

Hilltop borok a múzeumból

Hilltop borok a múzeumból

2020.02.28

A Hilltop bormúzeum sok kincset rejt, trezorjában őrzik az első szüret, 1993 óta gyűjtött palackokat. Olyan tételeket és fajtákat helyeztek el a borpincében, amelyek a neszmélyi borkészítés felfedezésre váró relikviái. A címkék elhalványultak és a palackokon is meglátszik az idő, a régieket mára nemes penész fedi, mert ideális körülmények között voltak tárolva. De amit őriznek, az nagyon is élő és eleven. Olyan borok, amelyek – a rendszeres kóstolások ezt igazolják – az évek múlásával még karakteresebbé váltak.

tovább »

Tavaszra megújul és megszépül éttermünk és a borhotel

Tavaszra megújul és megszépül éttermünk és a borhotel

2020.02.19

Több mint ráncfelvarrás – teljeskörű felújítás és korszerűsítés zajlik ezekben a napokban is Neszmélyen. Éttermünk és borhotelünk a 90-es évek második felétől szolgálta nagyon sok borturista vendégünk kényelmét és pihenését. Időközben voltak kisebb felújítások, de ilyen átfogó fejlesztés még nem történt.

tovább »