Borászati technológia fejlesztése

2018.10.23

„Borászati technológia fejlesztése a Hilltop Neszmély Zrt-nél.”

A Hilltop Neszmély Szőlészeti Borászati Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. neszmélyi telephelyén, borászati technológiai fejlesztést valósít meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 65 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Hilltop Neszmély Zrt. jogelődje 1990. december hónapban alakult, mint magántulajdonú Kft. 1995. július 1-én a vállalkozás átalakult, azóta is a jelenlegi formájában működik, mint zártkibocsátású részvénytársaság. A társaság szőlőtermesztési és bortermelési tevékenységet végez, melyhez 28 éves tapasztalattal, saját gépparkkal és szak- valamint kisegítő személyzettel rendelkezik.

A projekt keretében a társaság új eszközök beszerzését, meglévő eszközök korszerűsítését és informatikai fejlesztést valósít meg, aminek célja elsősorban a termelés hatékonyságának javítása, energia megtakarítás és jelentős kapacitásbővítés.

A technológiai fejlesztés során, beszerzésre kerül 1db BIB töltőgép, melynek köszönhetően, a termelés hatékonyan, biztonságosan tud működni, 1db Palackozó gépsor, mely 2.500-4.000 palack/óra teljesítményre képes, ezáltal nő a társaság termelési biztonsága, 1db E-Flot 25 Flotációs berendezés, mely segítéségével a must előtisztításra kerül, így a tisztított must lehűtéséhez kevesebb energiára van szükség. Az informatikai fejlesztés során, beszerzésre kerül 4db Windows számítógép, 1db Toronyszerver, 4 Microsoft Office 2016 Home Business szoftver, 1db OEM Windows 2016 standard licenccsomag, 1db Lenovo E 580 notebook, 1db Lenovo Ipad V510, 1db MACBOOK Pro 15", 1db Dell EMC PowerEdge R 740 rack szerver, 9db Acer monitor, 5db MAC Office 2016 szoftver, melyek a vevőszolgálati, raktározási, számlázási és gyártási rendszerek megfelelő működtetéséhez szükségesek. A projekt keretében a társaság, termeléshez használt hűtőrendszere, illetve vízkezelő rendszere is korszerűsítésre kerül.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 65 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.hilltop.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Storcz Judit

Elérhetőségeink: telefonszámunk: 06 34 550 450, e-mail címünk: info@hilltop.hu
Pályázati felhívás neve, kódszáma:  Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása felhíváshoz   VP3-4.2.2-16
A projekt azonosítószáma: 1851544785
Befejezés várható időpontja: 2019.11.29.; Támogatás aránya: 49,9%A támogatás összege: 65 309 882,- Ft
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap

Borászati technológia fejlesztése

« Ugrás a hír listához

További híreink

Tavaszra megújul és megszépül éttermünk és a borhotel

Tavaszra megújul és megszépül éttermünk és a borhotel

2020.02.19

Több mint ráncfelvarrás – teljeskörű felújítás és korszerűsítés zajlik ezekben a napokban is Neszmélyen. Éttermünk és borhotelünk a 90-es évek második felétől szolgálta nagyon sok borturista vendégünk kényelmét és pihenését. Időközben voltak kisebb felújítások, de ilyen átfogó fejlesztés még nem történt.

tovább »

Magasabb technológiai szintre léptünk az új palackozóval

Magasabb technológiai szintre léptünk az új palackozóval

2020.02.14

A legkifinomultabb borértő sem veszi észre, pedig nagy jelentőségű technológiai fejlesztés támogatja a tavalyi szüret óta a Hilltop márka minőségét. Munkába állt, és már bizonyított a Magyarországon jelenleg az egyik legkorszerűbb ellennyomásos töltő-és zárógépünk.

tovább »

Kamocsay Ákos - múltról, jelenről és jövőről

Kamocsay Ákos - múltról, jelenről és jövőről

2020.01.27

"Angliában 1998-ban 7500 bor közül az év fehérbora lett. Később ugyan nem ezen a néven vált ismertté, Woodcutters wine (Favágók bora) volt a neve, mert eleinte sokan emlegették úgy is, hogy az a kimondhatatlan nevű magyar bor."

tovább »