Borászati technológia fejlesztése

2018.10.23

„Borászati technológia fejlesztése a Hilltop Neszmély Zrt-nél.”

A Hilltop Neszmély Szőlészeti Borászati Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. neszmélyi telephelyén, borászati technológiai fejlesztést valósít meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 65 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Hilltop Neszmély Zrt. jogelődje 1990. december hónapban alakult, mint magántulajdonú Kft. 1995. július 1-én a vállalkozás átalakult, azóta is a jelenlegi formájában működik, mint zártkibocsátású részvénytársaság. A társaság szőlőtermesztési és bortermelési tevékenységet végez, melyhez 28 éves tapasztalattal, saját gépparkkal és szak- valamint kisegítő személyzettel rendelkezik.

A projekt keretében a társaság új eszközök beszerzését, meglévő eszközök korszerűsítését és informatikai fejlesztést valósít meg, aminek célja elsősorban a termelés hatékonyságának javítása, energia megtakarítás és jelentős kapacitásbővítés.

A technológiai fejlesztés során, beszerzésre kerül 1db BIB töltőgép, melynek köszönhetően, a termelés hatékonyan, biztonságosan tud működni, 1db Palackozó gépsor, mely 2.500-4.000 palack/óra teljesítményre képes, ezáltal nő a társaság termelési biztonsága, 1db E-Flot 25 Flotációs berendezés, mely segítéségével a must előtisztításra kerül, így a tisztított must lehűtéséhez kevesebb energiára van szükség. Az informatikai fejlesztés során, beszerzésre kerül 4db Windows számítógép, 1db Toronyszerver, 4 Microsoft Office 2016 Home Business szoftver, 1db OEM Windows 2016 standard licenccsomag, 1db Lenovo E 580 notebook, 1db Lenovo Ipad V510, 1db MACBOOK Pro 15", 1db Dell EMC PowerEdge R 740 rack szerver, 9db Acer monitor, 5db MAC Office 2016 szoftver, melyek a vevőszolgálati, raktározási, számlázási és gyártási rendszerek megfelelő működtetéséhez szükségesek. A projekt keretében a társaság, termeléshez használt hűtőrendszere, illetve vízkezelő rendszere is korszerűsítésre kerül.

A pályázat keretében beszerzett berendezések korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezések.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 65 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.hilltop.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Storcz Judit

Elérhetőségeink: telefonszámunk: 06 34 550 450, e-mail címünk: info@hilltop.hu
Pályázati felhívás neve, kódszáma:  Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása felhíváshoz   VP3-4.2.2-16
A projekt azonosítószáma: 1851544785
Befejezés várható időpontja: 2019.11.29.; Támogatás aránya: 49,9%A támogatás összege: 65 309 882,- Ft
Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap

Borászati technológia fejlesztése

« Ugrás a hír listához

További híreink

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

Ikonikus tételek az utolsó online borkóstolón

2020.05.25

Emlékezetes társalgással zárult a péntek esti online borozás május 22-én, amikor Ekler Dezső építész és Bock József borász voltak Kamocsay Ákos vendégei. Egy tartalmas kulturális panorámát nyújtott a beszélgetés, amelyben egyenrangú szerepet kapott a neszmélyi és a villányi táj, az épített környezet, a borászatok, a zene, és persze a jobbnál jobb borok.

tovább »

Gyorstalpaló borkóstoló

Gyorstalpaló borkóstoló

2020.05.14

Ha lehet gyorstalpalóval diplomát szerezni, akkor miért ne lehetne fél óra alatt teljes képet adni a Hilltop két borcsaládjáról? Erre vállalkozott hat palack jó borral egy online videóban Kamocsay Ákos főborász és Herczeg Ági borszakértő.

tovább »

A 6. palackot ajándékba kérem!

A 6. palackot ajándékba kérem!

2020.05.11

AKCIÓ! A hatodik palackot ajándékba adjuk! Tegyél a kosárba június 6-ig legalább 5 palack Hilltop vagy Kamocsay Prémium bort, akár vegyesen is webshopunkban https://hilltop.borbolt.hu/ és mi megajándékozunk egy Hilltop palackkal.

tovább »