Magasabb technológiai szintre léptünk az új palackozóval

2020.02.14

A legkifinomultabb borértő sem veszi észre, pedig nagy jelentőségű technológiai fejlesztés támogatja a tavalyi szüret óta a Hilltop márka minőségét. Munkába állt, és már bizonyított a Magyarországon jelenleg az egyik legkorszerűbb,  4000 palack/óra kapacitású, WIPOLL ellennyomásos töltő-és zárógépünk. Vele új szintre lépett a palackozásunk, és a technológia további termékfejlesztésekhez is megteremti a lehetőséget, mert pezsgő- és gyöngyöző bor gyártásra is alkalmas. A legnagyobb értéke azonban a borok élettartama és minőségbiztonsága szempontjából van a fejlesztésnek: a palackozás során gyakorlatilag nincs oxigénfelvétel, a bor nincs kitéve az oxidáció veszélyének, tehát nincs illat-, és aromavesztés sem. Az így palackozott borok sokáig megőrzik értékeiket, frissességüket a palackban.

A palackozó sort komputer vezérli, és két palackozás között automatikussá vált a fertőtlenítés. A palackozás tökéletesen steril körülmények között történik, túlnyomásos légtérben, ami kizárja a mikroorganizmusok jelenlétét és palackba kerülését.

A régi, 2000 óta szolgáló gépsorunkkal sokmillió palack bort dolgoztunk fel, ezt váltottuk ki a legkorszerűbb technológiával. A fejlesztés folytatásaként ennek a szintjére hozzuk majd a címkéző és a csomagoló gépünket is.  A célunk az volt, hogy tovább erősítsük a Hilltop márka iránti bizalmat: boraink kedvelői sose csalódjanak egy palack felbontása után.

Magasabb technológiai szintre léptünk az új palackozóval

« Ugrás a hír listához

További híreink

Munkát ad a Hilltop a járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek

Munkát ad a Hilltop a járvány miatt nehéz helyzetbe került embereknek

2020.03.30

Mindig fontos volt számunkra a társadalmi felelősségvállalás. Most is saját eszközeinkkel segítünk a rendkívüli helyzetben.

tovább »

Hilltop borok a múzeumból

Hilltop borok a múzeumból

2020.02.28

A Hilltop bormúzeum sok kincset rejt, trezorjában őrzik az első szüret, 1993 óta gyűjtött palackokat. Olyan tételeket és fajtákat helyeztek el a borpincében, amelyek a neszmélyi borkészítés felfedezésre váró relikviái. A címkék elhalványultak és a palackokon is meglátszik az idő, a régieket mára nemes penész fedi, mert ideális körülmények között voltak tárolva. De amit őriznek, az nagyon is élő és eleven. Olyan borok, amelyek – a rendszeres kóstolások ezt igazolják – az évek múlásával még karakteresebbé váltak.

tovább »

Tavaszra megújul és megszépül éttermünk és a borhotel

Tavaszra megújul és megszépül éttermünk és a borhotel

2020.02.19

Több mint ráncfelvarrás – teljeskörű felújítás és korszerűsítés zajlik ezekben a napokban is Neszmélyen. Éttermünk és borhotelünk a 90-es évek második felétől szolgálta nagyon sok borturista vendégünk kényelmét és pihenését. Időközben voltak kisebb felújítások, de ilyen átfogó fejlesztés még nem történt.

tovább »