Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay 2018
fehér - száraz
Kamocsay Ákos – az év borásza – elhivatottságát, szakértelmét tükrözi ez a bor. Gyümölcsös, telt, kerek, vastag, intenzíven és nagyon harmonikusan érett, kiemelkedő száraz borunk a rómaiak kedvenc dűlőiről szedett gyönyörű, válogatott szőlőfürtök termése. Fehér húsokból készült fűszeres ételekhez, 14°C-ra behűtve ajánljuk.
Elnyert díjak:
Prémium Chardonnay 2017
- Ezüstérem - VinAgora nemzetközi borverseny
- Ezüstérem - Neszmélyi Borvidék borverseny
- TOP 100 legjobb magyar bor helyezés
- Prestige Reserve Vinum Bonum
Prémium Chardonnay 2016
- Aranyérem és legjobb fajtabor, VinAgora nemzetközi borverseny
- Tata város bora 2018
- Women’s Wine & Spirits Awards, aranyérem
Prémium Chardonnay 2015
- "Legjobb Fehérbor", Quadris díj - Syngenta 2016
- Vinum Bonum díj - Prestige Reserve verseny
- Arany minősítés, a verseny csúcs bora - 37. Magyar Bormustra
Megvásárlom
Részletek
A fajta:
A chardonnayt tükörnek tartják, a borkészítő és a talaj tükrének, azaz olyan fajtának, mely jól közvetíti a terroir (talaj, klíma, kultúra, azaz borász) tulajdonságait. Francia világfajta, Burgundiából indult, mindenhol jól terem, képes nagy borokra, lédús, vastag héjú, ropogós, fűízű szemei vannak, jó savú-cukrú, így jó savú-alkoholú bort adó, megbízható szőlő, ma talán 3 ezer hektáron termelik Magyarországon.
Borkészítés:
Világos arany színű bor intenzív gyümölcsillattal, ami az egyenesen folytatódó telt kortyban is megjelenik a finom savakra fűzve, fehér virág, barack, citrus. Az egész szájat betöltő lágy faktúra, nagyon jó balansz, a lecsengésben kellemes kesernye.
Hogyan, mihez:
Fehér húsú halak –madarak hű kísérője lehet, de üde savai és teltsége okán jól szolgál egy carbonara, lecsó, rakott káposzta, borjúhúsból készült étel vagy zsíros sajt mellett is.