Recept - Rebarbarás kukoricakenyér recept

/ 2025. 09. 09.

Ez a sütemény, vagy inkább kenyér, a dél-amerikai hagyományokat idézi, miközben a tetején található savanykás rebarbaraszeletek a tavasz legjavát hozzák el a tányérunkra.

Nem túlédes, nem túlságosan desszert, inkább az a típus, amit ugyanúgy megennénk reggelire, mint a délutáni kávé mellé. Az elkészítése pedig tényleg csak pár perc, hiszen nem kell keleszteni vagy bonyolult hozzávalókkal bajlódni.
A kukoricakenyér rövid története

A kukoricakenyér az észak-amerikai őslakosoktól ered, akik már a kukorica meghonosítása előtt is készítettek egyszerű, hamuban sült lepényeket. A 17. században az európai telepesek átvették ezt a technikát, és továbbfejlesztették. A mai formájában ismert kukoricakenyér különösen az amerikai déli konyha alapétele, de Mexikóban és Dél-Amerikában is számos változata él. A kukorica fontos alapanyaggá vált, hiszen olcsó, jól termeszthető volt az amerikai kontinensen, nem mellesleg igen tápláló. A modern verziókhoz ma már gyakran adnak ízesítőket (sajt, jalapeno, méz), illetve különféle zöldségeket vagy gyümölcsöket is, mint például ebben a receptben a rebarbara.

Borajánlat: Hilltop Merlot Rosé 2024

Itt a nyár és vele együtt megérkezett a könnyű fehér és rozé borok szezonja. Nincs is jobb érzés, mint kiülni a kertben egy pohár hideg, friss és gyümölcsös rozéval. Nem baj, ha kicsit jobban lehűtjük, mert a nagy melegben úgyis gyorsabban melegszik. Vibráló, friss és gazdag illat- és ízvilággal rendelkező rozé málnával, eperrel, erdei gyümölcsökkel, mely számtalan ételhez jól passzol. Például salátákhoz, grillezett zöldségekhez, pizzához, tésztaételekhez remek választás, akárcsak ehhez a rebarbarás kukoricakenyérhez.

A recept teljes elkészítését keresd a WineArtCulture oldalán: https://wineartculture.hu/rebarbaras-kukoricakenye...