Borászatunk 1993-ban egy egykori TSZ pincében, tízezer liternyi fémtartállyal és 110 hektár rossz fajta-összetételű, elöregedett tőkével vágott neki a neszmélyi bor hírnevének újraépítésébe. 410 hektáron kezdtünk el szőlőt telepíteni - akkor még elsősorban a külföldi piac számára, hogy megfizethető és magas színvonalú borokat adhassunk a világnak. Ehhez szükségünk volt egy XXI. századi technológiára alapozott, korszerű borászatra és egy kiváló szakértőre. Főborászunk, Kamocsay Ákos neve lett minderre a garancia. Büszkék vagyunk rá, hogy a Hilltop harminc év alatt az ország egyik legnagyobb és legszebb* borbirtoka lett.

A neszmélyi borvidéken több mint kétezer éves bortörténelemre építettük borászatunkat, miután már Probus császár is szőlőtelepítésre fogta be itt az ókori Róma légióit. Később Zsigmond király, a Zichy család, majd a Pannonhalmi Apátság is erősítette a szőlészet helyi hagyományait, amelyet ma a Hilltop folytat büszkén tovább.

PANORÁMA A DOMB TETEJÉN

A neszmélyi borvidék, egyben borászatunk központja a Neszmély és Dunaszentmiklós közötti dűlőcsoport, azon belül Meleges-hegy, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a Dunára. Erről a festői szépségű „dombtetőről” kapta borászatunk is a nevét.

Borainkban benne van a neszmélyi táj szépsége, a borász szerelmes gondoskodása, a természettel szembeni felelősség tudatos felvállalása, és az az innovációba oltott szakértelem, amely biztosítja, hogy minden tétel egyedi és összetéveszthetetlen legyen.

A Hilltop a bor szeretetére nevel: tudatos, kulturált borfogyasztásra, valódi műélvezetre. Az illatok és zamatok apránként tárják fel a bor titkait, emlékeket idéznek fel, érzéseket hívnak elő, míg végül könnyedén végig vezetik az érzékszerveket egy komplex élményig. A kóstolás élvezetéig.