KERESZTURY ÉVA

KERESZTURY ÉVA

A gyerekkorom nagyjából úgy telt, mint minden más kisgyereknek, aki a szüleivel többfelé élt Európában. Külföldön a magyar kultúrát, a nyelvet, és mindent, ami a hazámhoz kötött, fontosnak tartottam, és ettől sosem voltam hajlandó megválni. Így történt ez a bor esetében is. Mindent, amit tudtam, amire képes voltam, beletettem a Hilltop Neszmély-be. A bor számomra több egy árucikknél. Minden nap azt érzem, egy egyedien izgalmas és megismételhetetlen dolog, aminek arca van, hiszen jól ismerem és szeretem, nagyra becsülöm azokat az embereket, akik készítik, és benne van azoknak a tudása is, akik évezredeken át a neszmélyi dombokon szőlészkedtek, borászkodtak. Ismerem azt a terroirt, ahonnan származik, ahol születik, és minden erőmmel azon vagyok, hogy egyre többen megismerjék, és szeressék úgy, ahogy mi szeretjük a borainkat. Ez minden vágyam. Illetve van még egy, de az szinte már személyes. Egyszer a fiammal egyetlen hétvége alatt lefordítottuk angolból Nicolas Jolie könyvét a biodinamikus szőlőtermesztésről. Azóta is él bennem a vágy, hogy fokozatosan megvalósítsuk Neszmélyen a természet rezgéseihez idomuló, ökológiai, holisztikus és etikai megközelítésű szőlőgazdálkodást. Egyszer talán ez is sikerül.

KAMOCSAY ÁKOS

KAMOCSAY ÁKOS

Főborász

1993-ban együtt találtuk meg ezt a csodálatos helyszint, ami most már évtizedek óta ad teret a szenvedélyünknek, inspirál és feltölt, terel az újabb és újabb feladatok felé.
Nekem a BOR és a Hilltop az életem. Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen fantasztikus termőhelyen, ilyen gyönyörű környezetben dolgozhatok, ilyen kiváló fajtákból, ennyi féle bort juttathatunk el a borkedvelők asztalára. Szeretnék sokáig büszke lenni arra, hogy megbízható minőségben és rengeteg élményt ajándékozhatunk. És még arra is büszke vagyok, hogy ennyi éve ilyen kollégákkal dolgozhatok.

STORCZ JUDIT

STORCZ JUDIT

Pénzügyi- és adminisztrációs vezető

Nagy kedvencem a Tokaji Aszú és a Sauvignon Blanc. A munkám során végigkövethettem, hogy az elmúlt 20 évben milyen óriási fejlődésen ment át a hazai borászkodás és egyben a fogyasztók borkultúrája is. Nagyon örülök annak, hogy a Hilltop és a cégen belül személy szerint én is hozzájárulhattam ahhoz, hogy ma már a bor nemzeti kincsnek számít Magyarországon is és idáig nőtt az ágazat jelentőssége. Nekem ezt az óriási fejlődést és ezt a büszkeséget jelenti a bor.

Lőrincz András

Lőrincz András

Borászati vezető

A Neszmélyi borvidéken születtem és már gyerekkoromban is sokat segítettem szüleimnek az otthoni kis szőlő ápolásában majd később a szüretben. Így amikor a pályaválasztásra került a sor a borász szakma is szerepelt a listámon. Elsőre nem erre esett a választásom, de másodikra már biztos befutó volt.

Aki már próbálkozott bor készítéssel, tudja sok minden mehet rossz irányba az erjedés, valamint az érlelés során. Ebben a világban eligazodni nem egyszerű. Nincsenek sablonok vagy ha vannak is, nem mindig használhatóak. Pont ez a része a szakmának, amit szeretek, ez teszi a mindennapokat izgalmassá és változatossá. A szüret pedig az év legjobban várt része, amire szinte az előző végétől készül az ember, hogy akkor, abban a pillanatban minden a legtökéletesebben alakuljon.

Az elmúlt tíz évben volt szerencsém sokat utazni és kipróbálni magam több borvidéken, ahol megismertem számos borászati kultúrát és technológiát.
A neszmélyi borvidék magyarországi viszonylatban sem egy nagy borvidék, világszinten pedig nagyon-nagyon kicsi, de a benne rejlő lehetőségek hatalmasak. A Hilltopnál azon dolgozom és dolgozunk a kollégákkal, hogy feltegyük ezt a 410ha-os borvidéket a világ bortéképére, illtetve minél több emberrel megismertessük a kulturált borfogyasztást.

VANYA RÓBERT

VANYA RÓBERT

Borászati vezető

Már a középiskolai időmben is sokat jártunk különböző fajtájú szőlőt szüretelni a neszmélyi Meleges-hegyre. A borok iránti szerelem már ott elkezdődött, mivel ismertem az ottani szőlőkből készült, a Hilltop által készített isteni nedűket. Nagyon szerettem volna megismerni, megélni a jelentős léptékű borászat életét, ez volt a célom, az álmom, s így 10 év elteltével, borászati vezetőként, a borok iránti elkötelezettség, a kreatív borkészítés, a fejlődésre való törekvés azóta is töretlenül hajt előre. Minden szüret tartogat új meglepetést a borok tekintetében, az évek múlásával a titok feltárása szenvedéllyé, hivatássá válik, és ezt a hivatást egy gyönyörű adottságokkal rendelkező helyen gyakorolhatom. Ez felbecsülhetetlen értékű számomra.

Rada Gábor

Rada Gábor

Raktárvezető

Pályafutásomat még szinte gyerekként kezdtem a cégnél, egy egyszerű nyári munkaként indult és itt ragadtam. Megfogott a táj szépsége és a bor szeretete immár 25 éve. Az én kedvenc Hilltop borom a 2020-as Hilltop Olaszrizling, amely a Neszmélyi Borvidék zászlós bora. Szép citromsárga színvilág, komplex illatában azonnal megjelenik a hungaricumra jellemző rezeda illat frissessége, együtt egy kis almával, ananásszal. Ízében könnyed, egzotikus ott van a fajtára jellemző keserű mandula finom zamata is. Karakteres mégis harmonikus savak és hosszú lecsengés jellemzi. Kitűnő választás a baráti beszélgetésekhez.

Segesdi Nóra

Segesdi Nóra

Palackozó vezető

Diákként nyáron a Hilltopnál dolgoztam, innen jött a szakma szeretete, így nem volt kérdés, hogy az érettségi után melyik egyetemre menjek továbbtanulni. A diploma megszerzése után örömmel vártak vissza a céghez. Szeretek borversenyekre járni bort bírálni, jó látni, hogyan fejlődnek a környékbeli gazdák, kis pincészetek a nagy borászatok mellett a szőlőművelésben és a borkészítésben egyaránt. Legjobban a nyílt borversenyeket kedvelem, ahol a termelők velünk együtt kóstolhatják végig a pontozásra váró tételeket, így a példákon keresztül meg tudjuk beszélni mire figyeljenek a feldolgozás, a borkészítés és a borkezelés során, hogyan készíthetnek még jobb borokat, ezzel is emelve a Neszmélyi Borvidék hírnevét. Az én kedvenc Hilltop borom a 2020-as Hilltop Chardonnay. Elegánsan csillogó citromsárga színvilág, élénk illatában azonnal megjelenik a világfajtára jellemző vajasság, együtt a friss déligyümölcsökkel, ananásszal, banánnal, grapefruittal és mellette ízében ott van az érett őszibarack is. Finom savak, hosszú lecsengés jellemzi.

Maurer Kinga

Maurer Kinga

Főkönyvelő

Főkönyvelőként be kell valljam: túl sok rálátásom nincs a jó borok készítésének titkába. Azt viszont tudom, ahhoz, hogy a szőlőből bor legyen, sok ember áldozatos és hozzáértő munkájára van szükség. A számok, amivel én dolgozom azt mutatják, hogy van eredménye a sokszor emberfeletti munkának. Hilltop dolgozóként azt gondolom, ami mellett nem szabad elmenni szó nélkül, hogy lehet az ember bort szerető, fogyasztó vagy épp sörrajongó, ha megáll egy percre és végignéz ezen a csodálatos panorámájú neszmélyi tájon, biztos vagyok benne, hogy a szívébe zárja a vidék szépségét, illatát…