Szüreti mesék: A Hilltop 29 szezonja - Interjú Keresztury Évával és Kamocsay Ákossal

Szüreti mesék: A Hilltop 29 szezonja - Interjú Keresztury Évával és Kamocsay Ákossal

A neszmélyi lankákon megérett a szőlő, és a Hilltop birtokon elkezdődött a 29. szüret. Még a nagy hajrá előtt ültünk le egy kicsit nosztalgiázni Keresztury Évával és Kamocsay Ákossal. Beszéltünk a kezdetekről, felelevenítettük az emlékezetes éveket, a legnagyobb sztorikat, és kicsit bepillantottunk a kulisszák mögé is.

Borturista: Látogass el hozzánk, vár az eszményi Neszmély!

Borturista: Látogass el hozzánk, vár az eszményi Neszmély!

Bár a legtöbben palackba zárva találkoznak csodálatos borvidékünk esszenciájával, érdemes személyesen is ellátogatni hozzánk, átélni és megérezni eme különleges adottságú (és nem csak szőlőtermesztés szempontjából!) környék hangulatát.

Wine dining: Mindent a fröccsről

Wine dining: Mindent a fröccsről

Ismét itt a fröccsszezON! Lehet vegyíteni, válogatni, buborékozni. Korábbi blogbejegyzésünkből megismerhettétek a fröccstörténelem mérföldköveit, no meg természetesen az alapvető fröccsfajtákat, de mivel nem lehet eleget beszélni róla, most eláruljuk, hogy mitől lesz az igazi.

Minden, ami buborék(os) - Gyöngyözőbor, habzóbor és a pezsgő

Minden, ami buborék(os) - Gyöngyözőbor, habzóbor és a pezsgő

A nyár igazi sztárjai a hűs, buborékos italok. A fröccsről nem lehet eleget beszélni (fogunk is még), de most jöjjenek a többiek! Lássuk, mit tartogatnak nekünk a gyöngyöző- és habzóborok, no meg a pezsgő! Egyáltalán: miben különböznek egymástól?

Wine dining: Mit csinál a sommelier?

Wine dining: Mit csinál a sommelier?

A sommelier az az ember, aki bort ajánl az elit éttermekben, esetleg egyes borbárokban és pincészetekben, ízlésesen kitölti a kóstolót, és akit minimum a filmekből mindenki ismer. De ismerjük-e igazán? Tulajdonképpen miből áll a munkája? És egyáltalán: mit takar maga az elnevezés, amiről legalább annyit sejtünk, hogy franciául van?

Érezd+ a rosét!

Érezd+ a rosét!

A nyár kedvenc fröccsbora a könnyed, mégis tartalmas rosé vagy rozé, ami színében a lazactól a pinkig, ízében az epertől a málnáig sok mindent felidézhet, attól függően, hogy hol és miként készült. No de mi is ez a kategória, hol helyezkedik el a borfajták között, és egyáltalán honnan származik? Ízleljük meg!

Légy profi borkóstoló! - A bor íze

Légy profi borkóstoló! - A bor íze

A bor borízű. De milyen is az a boríz? És miért más mégis az egyik, mint a másik? Arról nem is beszélve, hogy a borértők gyakran beszélnek csokoládéról, epret is emlegetnek vagy éppen bodzavirágot - pedig egyik sincs benne. Ideje, hogy a „pohár fenekére nézzünk”!

Pincemélyen Neszmélyen: Vörös és fehér, no meg a rosé - Miben különböznek?

Pincemélyen Neszmélyen: Vörös és fehér, no meg a rosé - Miben különböznek?

Miből készül a fehérbor, és miből a vörös? Talán egyértelműnek tűnik, de mégsem az. Sőt: még az a tévhit sem veszett ki teljesen, hogy a rosé a fent említettek szerelemgyereke lenne. A narancsbor pedig… nos, nem narancsból van. Öntsünk tiszta ízeket a pohárba, azaz lássuk, mi, honnan, hogyan kerül a palackba!

WineGeneration: Akcióban a Hilltop bornagykövetei

WineGeneration: Akcióban a Hilltop bornagykövetei

A jövő záloga a felnövekvő borkedvelő nemzedék. Mivel a bort szeretni értő módon lehet, fontosnak tartjuk az edukációt. Ennek jegyében született meg a Hilltop egyetemi borklub hálózata és bornagyköveti programja, ami szeptembertől új, vállalkozó kedvű tagokkal bővül majd. A nagykövetek megismerik a Hilltop tevékenységét, filozófiáját, a borokat, és ezen keresztül szeretik és szerettetik meg a borkultúrát.