Érezd+ a Sauvignon Blanc-t!

Érezd+ a Sauvignon Blanc-t!

Talán az egyik legkedveltebb, és legismertebb szőlőfajta a világon a Sauvignon Blanc. Könnyed játékossága és illatos aromái magával ragadnak. Kezdő borfogyasztók, is biztos kézzel veszik le a polcról.

Wine dining: Újhullámos bor-étel párosítások húsvétra

Wine dining: Újhullámos bor-étel párosítások húsvétra

Meguntad a hagyományos húsvéti menüt? Frissebb, izgalmasabb tavaszias fogásokat képzeltél el az ünnepi asztalra? Semmi probléma! Hiszen úgyis itt az ideje, hogy „megszellőztesd” végre az üdén illatozó, szinte roppanós reduktív borokat. Kalandozzunk a zöldellő ízek világában!

Ismerd+ a boros rendezvények világát!

Ismerd+ a boros rendezvények világát!

A borfesztivál nem a nagyszínpadról, a langallóról és a vurstliról szól… alapesetben. Természetesen a bor élvezete összetett élmény, ám amikor kizárólag a nemes nedű köré szerveződik az esemény, érdemes arra koncentrálni. Mutatjuk, hogy vágj neki az ízek és illatok tengerének.

Érezd meg az Irsai Olivért!

Érezd meg az Irsai Olivért!

Íme egy szőlőfajta, aminek „emberneve” van, nagy büszkeségünkre hazai nemesítésű, és az egész világon kedvelik. A belőle készült üde és könnyed bor nélkül szinte nincs is nyár. Családfájának renoméját mi sem jelzi jobban, mint hogy a szintén népszerű cserszegi fűszeres felmenőjének tekinthető.

Wine dining: Legyél te is borturista!

Wine dining: Legyél te is borturista!

Változatos okokból indulunk útnak, a felfedezés öröme pedig a legkülönbözőbb célpontokra fókuszál. A kulturális turizmus mellett létezik az üdülő-, a gyógy-, a sport-, a kaland-, sőt a hivatás-, egészségügyi és bevásárló turizmus is, és igen: napjainkban virágkorát éli a borturizmus is. De mit is jelent ez pontosan, és miről szól? Erről mesélt nekünk Jánosi Csilla borturisztikai szakértő a Hilltop Online Borklubban.

Wine dining: A karácsonyi íze

Wine dining: A karácsonyi íze

Mi legyen a karácsonyi menü? Hogy tehetnénk még teljesebbé az ízeket? Ünnepi Online Borklubunkban többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat Németi Sándor borszakértővel. Az interaktív beszélgetésben a szakember nemcsak bor-étel párosításokat hozott, de rengeteg érdekességgel és remek tippekkel is szolgált a jelenlévőknek. Ha lemaradtál a programról, akkor sem kell aggódnod, most veled is megosztjuk a legfontosabb praktikákat.

Neszmély mindig élmény! - Téli kalandok haladóknak

Neszmély mindig élmény! - Téli kalandok haladóknak

Számunkra nincs is szebb hely, mint Neszmély. Imádjuk az eszményi lankáit, a véget nem érő panorámát, és nem utolsósorban a történelmi tájegység fantasztikus adományait, köztük a szőlő legcsodálatosabb formáját, a jó bort. Hogy te is „ráérezz” a környék ízére, mesélünk róla egy kicsit.

Wine dining: Az amatőr borbúvár kelléktára

Wine dining: Az amatőr borbúvár kelléktára

Közeledik a karácsony, amire egy igazi borrajongó nem is kérhet mást, mint valamilyen kiegészítőt, amivel a kóstolást még teljesebb élménnyé teheti. De mi az, amit érdemes beszerezni, akár magadnak, akár valakinek ajándékba szánod? Mi a „kötelező” és mi az, ami nélkül lehet élni, ha netán egyelőre nem fér bele a büdzsébe? Blogbejegyzésünkből megtudhatod.

Márton-nap: Libalakoma és újborok

Márton-nap: Libalakoma és újborok

November 11-én libát eszünk, megkóstoljuk az újbort, és mulatunk egy nagyot. De mire is koccintunk tulajdonképpen? És miért pont ezen a napon? Tartsatok velünk a hagyományok útján egy kis múltidézésre, amiből természetesen a gasztronómiai szál és persze a bor sem maradhat ki!