XV. Tatai Patara Török kori Történelmi Fesztivál

/ 2023. 05. 26. – 2023. 05. 28.

Történelmi pillanatok testközelből.

A Tatai vár visszafoglalása, lovasbemutató, , koncertek, modern katonai bemutató, kisállatsimogató, kézműves foglalkozások és minden, ami történelem, élmény, kikapcsolódás!

Korhű csatajelenetek
Valódi időutazás!

A Tatai Vár lábánál szemünk előtt elevenedik meg az 1597. évi történelmi ostrom.

Kézműves élmények
Magyar Falu

Az idei esztendőben a Kastély park festői környezete ad otthont, a számtalan élményt nyújtó, a kora-újkori magyar falvak életét bemutató Magyar Falunak. Sülő kenyér illata terjeng, lányok fonják a szalagokat, asszonyok fésülik kontyba a hajukat, zenészek szórakoztatják a falu apraját – nagyját a fogadó környékén, miközben ifjak virtuskodnak amúgy falusiasan. Kézműves mesterek lázasan készítik portékáikat, hogy csordultig telt asztalokkal fogadják a vásárlókat. Az ispotályban pedig a falu gyógyítói, füvesasszonyai szabadítanak meg a ragálytól kicsit, s nagyot.

3 nap korhű izgalom
Egyedülálló élmények

Merüljön bele a 16-17. század életének mindennapjaiba, próbálja ki magát korabeli mesterségekben, akkori ételek készítésében is. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára. Emellett múltidéző kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és gyönyörű hastáncosok teszik különlegesebbé a programkínálatot.

Nyerjen bepillantást a szigorúan őrzött hárembe, látogassa meg a vásári forgatagot, élvezze a mutatványosok, tűzzsonglőrök és a Nánai Sólymos Vitézek vidám, történelmi színielőadásait!


További információk, jegyvásárlás: https://tataipatara.hu/