Recept - Lazac mozaik lazacrajongóknak

/ 2024. 04. 02.

Az értékes és gazdag omega-3 zsírsavtartalommal rendelkező közkedvelt lazac sokféle módon elkészíthető, fogyasztása pedig nagyon egészséges.

A rendszeres lazacfogyasztás számos pozitív hatással van a szervezetünkre, például többek között hozzájárul a szív- és érrendszeri védelemhez, hangulatjavító és agyserkentő is egyben, csökkenti a rák többféle típusának kialakulási kockázatát, nem mellesleg kiemelkedő D-vitamin forrás. Nagyon fontos, hogy mindig megbízható forrásból vásároljuk a lazacot, és lehetőleg alaszkai vagy csendes-óceáni vadlazacot keressünk, mert ezek kevésbé szennyezettek.

Lazac recept feketegyökérrel és kapor dashival

Ha egy különleges lazac receptet kerestek, akkor Dualszky-Kovács Péter, a WineArtCulture vendégséfje izgalmas receptje tökéletes választás. Kicsit időigényes az elkészítése, de minden fáradságot megér.

Borajánlat:
Kamocsay Prémium Chardonnay 2022

Kamocsay Ákos évek óta nemcsak az olaszrizlinghez, hanem a chardonnay fajtához is biztos kézzel nyúl. Ékes bizonyítéka ennek, hogy a chardonnay a Kamocsay Prémium borcsalád egyik legsikeresebb tagja, amely számtalan sikert hozott a pincészet számára. Például fehér bor kategóriában a 2019-es évjáratú chardonnay lett a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíj 2021 nyertese. A Winelovers nemzetközi borversenyen bronz díjjal jutalmazott 2022-es évjáratú chardonnay a korábbi évek sikeres évjáratú borainak a receptúráját követi: magán viseli Kamocsay Ákos stílusjegyét, a Neszmélyi borvidék tulajdonságait, mindez a megszokott kiváló ár-érték arányban. Illat- és ízjegyeiben gyümölcsös, érett és harmonikus bor, citrusokkal, erdei virágokkal, őszibarackkal, pomeloval és kevés virágmézzel díszítve. Kóstolva finoman telt, szerkezete kerek, a korty szépen betölti az egész szánkat.

A teljes receptet és az elkészítési módot megtalálod a WineArtCulture weboldalán: https://wineartculture.hu/lazac-recept-lazacrajong...

Recept - Lazac mozaik lazacrajongóknak